TRANSFE/\R

TRANSFE/\R

TRANSFE/\R

Tijd

vrijdag 22 sep 
20:00 – 22:00

Website

Meer info & tickets

Zie locatie

Locatie

Nieuwe Vide Artspace
Energieplein 69, Haarlem

Evenement Type

Een performance van Cinzia Nistico

Een filmische fysieke theatervoorstelling geïnspireerd op een vermeend ontbrekende scène uit de film “Invasion Of The Body Snatchers” (1956 – regie Don Siegel) Voor één zanger, trompet, optische geluiden, 16 mm filmprojector, stylofoon.
TRANSFE/\R is het resultaat van Nistico’s jarenlange onderzoek naar 16 mm film, optisch geluiden en de mogelijkheid om film als een levend wezen op het podium waar te nemen. Dit project heeft een experimentele benadering van analoge film en gebruikt het voornamelijk als een
ondersteuning van organische materiaalgroei (schimmels), projecties en als geluidsbron.
De originele film “Invasion Of The Body Snatchers” beschrijft de systematiek vervanging van de bevolking van een kleine stad door emotieloze buitenaardse duplicaten groeien uit zaaddozen. De groei van de klonen en de vervanging van de burgers gebeuren terwijl ze slapen. In de originele film is het vervangingsproces nooit volledig getoond.
TRANSFE/\R is een verbeelding en abstractie van deze “ontbrekende” scène en bedoelingen om de groei van de kloon uit schimmels te ontvouwen en de daaropvolgende vervanging ervan corresponderende mens.
Deze voorstelling roept een vraag op over hoe we omgaan met levensvormen anders zijn dan de onze en die onze waarden zouden kunnen verstoren. Zijn we er klaar voor onze persoonlijke emoties devalueren? En wat betekent het om volgens te leven instincten die gericht zijn op het voortbestaan ​​van de gemeenschap?
De emotieloze klonen die in de originele film een ​​bedreiging vormen voor de mensheid, zijn dat wel hier ontvouwde zich uiteindelijk als een mogelijke hulpbron. Ze vertegenwoordigen eenvoud en een catharsis die een hernieuwd bestaan ​​op deze planeet belooft.
Kaart wordt geladen…