Tentoonstelling ‘Gelaagde Werkelijkheid’

Tentoonstelling 'Gelaagde Werkelijkheid'

Tentoonstelling ‘Gelaagde Werkelijkheid’

Tijd

zaterdag 7 okt – zondag 3 dec 
12:00 – 17:00

Website

Meer info & tickets

Zie locatie

Locatie

Galerie De Zout
Grote Houtstraat 149, Haarlem

Evenement Type

Niets is wat het lijkt. Betekenis dichten we toe aan dat wat we menen te zien.
We dagen je uit om eens wat uitgebreider stil te staan bij één of meerdere kunstwerken bij ons in de galerie. Als je net even langer kijkt, kan er zich een diepere betekenis ontvouwen. Wellicht zie je waar het voor jou over gaat of waar het de kunstenaar om te doen was. “Happy digging”. Toegang is gratis.

Kunst biedt aan zowel kunstenaar als kijker de mogelijkheid om de zichtbare werkelijkheid op eigen wijze te herscheppen of te zien. Ook op het begrip ‘Gelaagdheid’ is er een verschillende kijk mogelijk. Lagen in relatie tot de kunst en de kunstbeleving kun je letterlijk en figuurlijk opvatten. Toch is er altijd sprake van een historie, een soort van voortbouwen op een laag (verf en/of ervaring) daarvoor of er onder.

De modernistische kunstenaar László Moholy-Nagy ((1895-1946) stelde dat de ‘gelaagdheid die visueel in een werk wordt uitgedrukt, een metafoor kan zijn voor een manier van kijken door verschillende betekenislagen heen’ en de new media artist Joseph Klibansky schrijft: ‘net zoals de gelaagdheid in vorm bevat elk kunstwerk ook in overdrachtelijke zin een dubbele bodem’.

Kaart wordt geladen…