Haarlem Blues Club | Thomas Toussaint Band

Haarlem Blues Club | Thomas Toussaint Band

Haarlem Blues Club | Thomas Toussaint Band

Tijd

vrijdag 22 sep 
20:30

Website

Meer info & tickets

Zie locatie

Locatie

Haarlem Blues Club
Korte Verspronckweg 7, Haarlem

Evenement Type

Voor deze editie neemt Toussaint zijn eigen band mee. Deze jonge maar ervaren mannen zijn in de eerste plaats groot fan van Amerikaanse blues- en rootsmuziek. Verwacht een spetterende set blues- & rootsmuziek waarin dit allesbehalve doorsnee ensemble grenzen opzoekt zonder daarmee de essentie van het genre te verliezen.

Deze jonge maar ervaren mannen zijn in de eerste plaats groot fan van Amerikaanse blues- en rootsmuziek. Het heeft ertoe geleid dat ze elkaar uit verschillende windstreken hebben gevonden met als resultaat de ‘Thomas Toussaint Band’. De bronnen waaruit deze vierkoppige formatie hun inspiratie tappen zijn Chicago blues, swing, Louisiana swamp, rock ’n roll en New Orleans R&B.

De verwachting van hun komst? Een spetterende set blues- & rootsmuziek waarin dit allesbehalve doorsnee ensemble grenzen opzoekt zonder daarmee de context en de essentie van het genre te verliezen.

“Thomas Toussaint is één van de weinige jonge harmonicaspelers die loyaal blijft aan de blues traditie, maar met een ruimdenkende geest. Hij doet me aan mezelf denken toen ik zijn leeftijd had – ontzettend geboeid door het blues genre waarbij ik alles wat ermee te maken had opnam als een spons. Met talent kan Thomas niets anders doen dan groeien!” – Mark Hummel, Castro Valley, CA.

Bezetting
Thomas Toussaint — zang & harmonica
Harm van Essen — gitaar & zang
Dirk Wagensveld — bas
Paolo de Stigter — drums & zang

“De Thomas Toussaint Band is de toekomst van de Europese blues scene, die gelukkig nog steeds groeit.” – Martin Lang, Chicago, IL.

Kaart wordt geladen…