Filosofie café – Wat maakt de mens?

Filosofie café – Wat maakt de mens?

Filosofie café – Wat maakt de mens?

Tijd

dinsdag 21 nov 
20:00

Website

Meer info & tickets

Zie locatie

Locatie

Verhalenhuis Haarlem
Van Egmondstraat 7, Haarlem

Evenement Type

Kirsten Poortier – docent filosofie RUG

Een onbetwistbaar antwoord op de vraag wat ons tot mens maakt bestaat waarschijnlijk niet, maar juist in een tijd waarin we worden geconfronteerd met de impact van ons bestaan op de wereld, is het van wezenlijk belang om haar te blijven stellen. Dit boek onderzoekt de aard van de mens vanuit de overlappende perspectieven van filosofie, techniek en wetenschap.

Het onderwerp van dit filosofie café sluit ook nauw aan bij het nieuwe eindexamenonderwerp filosofie voor vwo: mens en techniek. Jongeren (ook als je nog niet in de eindexamenklas zit) zijn daarom ook van harte welkom om mee te praten voor de helft van de toegangsprijs!

Kirsten Poortier is docent filosofie en kunst en was mederedacteur van het handboek Filosofie op school (2021). Erik Myin is hoogleraar filosofie aan de Universiteit Antwerpen en schrijft over waarneming, cognitie en bewustzijn. Peter-Paul Verbeek is hoogleraar filosofie en ethiek van wetenschap en techniek, en tevens rector magnificus aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde onder andere Op de vleugels van Icarus (2013) en De grens van de Mens (2011).

Dinsdag 21 november, 20.00 uur, kleine zaal
Toegang €10
Toegang €5 (jongeren t/m 18 jaar)

Kaart wordt geladen…